Terug naar blog overzicht

Natrada bezoekt Bodegas Mureda

Natrada bezoekt Bodegas Mureda

Bodegas Mureda is de grootste biologische wijnmaker van de wereld. Een professionele partner waar medewerkers van Natrada al jaren mee samen werken en regelmatig bezoeken. Donderdag 14 september 2017 is het weer zover! Vooral een druk programma in Valdepenas dat om 8.00 uur begint en om 21.15 afgelopen is. Wij houden je op de hoogte van ons bezoek via deze blog!

BODEGAS MUREDA

Bodegas Mureda ligt in La Mancha. La Mancha is het zuidelijk deel van de Spaanse hoogvlakte (La Meseta). Het is bekend van de bulk—en destillatiewijnen voor de brandy-industrie. Dat men hier ook heel goed kwaliteitswijnen maakt wordt steeds duidelijker. Bodegas Mureda is ontstaan door twee buurmannen, Juan Madrid en Félix Sobrino. Jaren geleden besloten zij hun wijngaarden samen te voegen tot één groot bedrijf.

VOLUME

Bodegas Mureda slaagt er bij uitstek in om een groot productievolume te combineren met bijzonder hoge kwaliteit en perfectie.  Elk jaar breiden de mannen hun domein uit, terwijl 1200 ha. reeds in hun bezit is! En dan is het landgoed waar de wijngaarden deel van uitmaken nog een aantal keren zo groot.

KWALITEIT

Het is geen geheim dat druivenstokken in La Mancha het relatief makkelijk hebben. Altijd wind, warm en droog, waardoor schimmels weinig vat krijgen op de druivenstokken. Waar je je dan nog mee kunt onderscheiden? Keldertechniek bijvoorbeeld. Denk Overigens bij Bodegas Mureda niet aan een kelder, maar meer aan een grote hal waar state of the art equipment staat. Enorme stalen vaten die tempratuur gecontroleerd worden en de wijn op de beste manier stabiliseert. De wijnen van Bodegas Mureda zijn allemaal veganistisch. Men gebruikt dus geen vislijm of kippeneiwit om de wijnen te klaren.

VREEMD BIJKOPEN

Veel grote producenten in La Mancha kopen hun druiven van heel veel verschillende wijnboeren. Bij Bodegas Mureda zijn alle wijngaarden in eigen beheer. Hierdoor kan men toezien op de teelt van gezonde druiven die op het perfecte moment geoogst worden.  Dat in combinatie met de juiste snelheid en hygiëne bij het plukken, en vinificatie met de modernste apparatuur zorgt voor goede wijnen. Door de schaalgrootte is de prijs/kwaliteitsverhouding van de wijnen uitstekend. Elk jaar komen er nieuwe aanwinsten bij, dit jaar voor het eerste Verdejo. Hiermee zet Mureda een stap verder zet in het gebruik van klimaatgeschikte druivenrassen.

ALBACETE

Bodegas Mureda kent door haar enorme uitgestrektheid altijd verrassingen. Deze keer zullen wij de wijngaarden in de buurt van Albacete bezoeken, wijngaarden die liggen op een hoogte van 1100 meter.

 

Wordt vervolgd!


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement