Terug naar blog overzicht

Hoofdluis voorkomen en behandelen

Hoofdluis voorkomen en behandelen

Hoofdluis is nog altijd een veelvoorkomend probleem. Het komt vooral vaak voor op basisscholen, waar de jassen van kinderen bij elkaar aan één kapstok hangen en de luizen dus makkelijk kunnen ‘overlopen.’ De kinderen nemen de luizen vervolgens mee naar huis, waar ze ook ouders, broers en zussen kunnen besmetten. In dit artikel vertellen we u alles dat u moet weten om hoofdluis te voorkomen en te behandelen.

Hoe hoofdluis vroeger werd bestreden

Vroeger waren er natuurlijk nog geen luizenshampoos, en de methodes om hoofdluis te bestrijden waren dan ook behoorlijk drastisch. Zo werd het hoofd vaak gewoon volledig kaal geschoren. In andere gevallen werd het haar ingewreven met zuivere petroleum, waarna het in een katoenen doek werd gewikkeld. Dit moest dan maximaal twee uur intrekken. Deze methode was erg pijnlijk voor de hoofdhuid, maar wel effectief; als het haar na afloop werd gewassen en uitgespoeld, vielen zowel de luizen als de neten dood naar beneden. Gelukkig zijn de behandelmethodes tegenwoordig niet meer zo rigoureus.

Het probleem met gewone luizenshampoo

De meeste gewone luizenshampoos werken prima, maar hebben een groot nadeel: ze zijn ontzettend chemisch, en zorgen ervoor dat uw haar na de behandeling zo droog wordt als stro. Het duurt vaak heel lang voor uw haar weer echt gezond wordt. De behandeling met dergelijke chemische middelen kan ook voor irritatie van de hoofdhuid zorgen. Daarbij kunnen mensen met bijvoorbeeld astma last krijgen van de luchtwegen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook prima alternatieven verkrijgbaar voor deze chemische middeltjes.

Natrada Tea Tree Shampoo van Urtekram

Voor het voorkomen en behandelen van luizen leveren wij speciale Tea Tree shampoo van het merk Urtekram. De tea tree en de lavendel die hierin zitten werken preventief om de luizen op afstand te houden, en de aloë vera en glycerine geven het haar én de hoofdhuid een boost van hydratatie. Een groot deel van de ingrediënten zijn afkomstig van de biologische landbouw. De shampoo is verkrijgbaar in flessen van 250 ML en 500 ML.

Bekijk Urtekram Tea Tree Shampoo (Antibacterieel) 250 ml

Bekijk Urtekram Tea Tree Shampoo (Antibacterieel) 500 ml

Luizen voorkomen: dit moet u weten

Luizen zijn heel kieskeurig. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, houden luizen niet van vieze haren. Ze zijn juist dol op schoon haar! Als u eens last heeft gehad van luizen betekent dat dus niet dat u onhygiënisch bent. Waar luizen ook niet van houden is gekleurd haar, en haar dat behandeld is met gel, wax of haarspray. Daarbij hebben ze een afkeer van bepaalde geuren.

Zo houden ze niet van lavendel en tea tree. Een druppeltje tea tree olie in de capuchon van uw kind kan bijvoorbeeld al een verschil maken. Ook eau de cologne zou helpen om luizen op afstand te houden. Sommige mensen kiezen voor de ouderwetse weg en spoelen hun haar met een scheutje azijn om luizen te weren.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement