Veel gestelde vragen

Bekijk hieronder alle meest gestelde vragen.

Vragen over leverbaarheid etc.

Kan ik online bestellen?

Je kunt bij ons bestellen aan de hand van onze prijs/bestellijst of gewoon een mail sturen met de artikelen en aantallen die je wenst. We hebben geen online bestelmogelijkheid.

Vanaf welke bedrag kan ik bij jullie bestellen?

Je kunt bij ons bestellen vanaf een inkoopwaarde van 500 euro per keer. Bij dit minimale bestelbedrag bezorgen wij de goederen gratis (franco). Je kunt bij ons niet minder bestellen dan 500 euro, ook niet als je komt afhalen.

Kan ik een kleinere hoeveelheid bestellen en afhalen?

Nee, helaas kun je bij ons niet afhalen. Het minimale bestelbedrag is 500 euro en de goederen worden dan gratis, zonder verzendkosten bij je afgeleverd.

Wat zijn de minimale bestelhoeveelheden van een product?

De minimale bestelhoeveelheden van een product is de inhoud van de doos waarin het product verpakt is. Wij noemen dat een colli (een doos). De meeste producten zijn verpakt per 6 stuks. Je vindt de aantallen op onze website, als informatie bij het product, ‘inhoud per doos’.

Verkopen jullie ook bag-in-box wijn?

Nee, wij hebben geen bag-in-box wijnen. De reden hiervoor is, dat er aan de binnenzijde vaak plastic wordt gebruikt wat ervoor zorgt dat de wijn minder lang houdbaar is. Hierdoor wordt de wijn niet lekker als die iets te lang ligt. Daarnaast is het om prijstechnische redenen beter om onze wijnen met een adviesprijs van  3 flessen voor €11,- te kopen, dat is meestal nog goedkoper (en lekkerder) dan een bag-in-box. 

Verkoopt Natrada biologisch afbreekbaar vaatwasmiddel en glansspoelmiddel?

Natrada heeft geen was- en reinigingsmiddelen. We hebben wel handzeep in pompjes (handenwas).

Productvragen

Zijn alle Urtekram verzorgingsproducten afbreekbaar in de natuur?

Ja, het gehele Urtekram assortiment is 100% afbreekbaar in de natuur.

Wat is de pH waarde is van de Urtekram vloeibare zepen en shampoo?

De pH waarde van alle shampoos en vloeibare zepen van Urtekram is 5-6, dat is de pH waarde die je vindt op een gezonde huid.

Wat is de pH waarde van de vaste Urtekram zeep?

De pH waarde van de vaste blokjes zeep van Urtekram is ongeveer 9, bij een lagere pH waarde zou de zeep niet werken en te vet zijn. 

Zitten er siliconen in Urtekram shampoo?

Nee Urtekram producten bevatten geen siliconen.

Bevat Urtekram shampoo palmolie?

Urtekram gebruikt zelf gebruikt geen palmolie bij de productie van persoonlijke verzorging, maar palmolie is kan wel een onderdeel van een grondstof zijn die Urtekram gebruikt. Urtekram producten bevatten dus wel palm olie derivaten, ze maken 10% uit van het totaal product. Urtekram is daarom lid van de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). De RSPO heeft een reeks milieu en sociale criteria ontwikkeld waaraan bedrijven moeten voldoen om de negatieve impact van palmolieteelt op het milieu en de gemeenschappen in palmolieproducerende regio's tot een minimum te beperken.

Urtekram is RSPO lid sinds 2014, de datum 2017 komt ook in het RSPO systeem voor, dit komt door de naamswijziging van de moedermaatschappij van Urtekram naar Midsona: https://www.rspo.org/members/6559/Midsona-Danmark-AS

Als je kijkt naar alle verschillende ingrediënten die Urtekram gebruikt dan, zijn er grofweg 107 die geen sporen van palmolie bevatten en 12 die palmolie derivaten bevatten, maar minder dan 10% van het totale ingrediënt.

Voor Urtekram is het niet mogelijk om 100% palmolie vrij te produceren, tenzij daarvoor aanpassingen zouden worden verricht in de kwaliteit, de werkzaamheid en de prijs van de producten. Daarvoor kiest Urtekram niet. 

 

Is de verpakking van Urtekram tandpasta gegarandeerd vrij van Bisphenol A en Ftalaten?

Ja, de verpakking van Urtekram tandpasta is gegarandeerd vrij van Bisphenol A en Ftalaten. 

Is de Urtekram shampoo Lavendel afbreekbaar in de natuur?

Alle ingrediënten in Urtekram Nordic Beauty producten zijn zorgvuldig geselecteerd en van 99-100 % natuurlijke oorsprong en de producten zijn zelf-conserverend. De formules zijn 100% biologisch afbreekbaar, veganistisch en gecertificeerd door Ecocert Cosmos Organic volgens de COSMOS-norm.

 

Wat is de houdbaarheid van de Speick zonnebrandlijn?

De zonneproducten van Specik hebben geen houdbaarheidsdatum.

Volgens de EU Cosmeticaverordening is een houdbaarheidsdatum op de verpakking alleen verplicht als een cosmetisch product minder dan 30 maanden houdbaar is. Onder houdbaarheidsdatum van een cosmetisch product wordt verstaan de datum tot waarop dit product, mits op de juiste wijze bewaard, zijn oorspronkelijke functie vervult of zijn specifieke eigenschappen behoudt en veilig is voor de consument.

Voor cosmetische producten met een minimale houdbaarheid van meer dan 30 maanden is de vermelding niet vereist. Voor deze is alleen de vermelding vereist hoelang het cosmetische product na opening veilig kan worden gebruikt zonder dat de consument daarvan schade ondervindt.

Voor de etikettering van het product wordt een symbool gebruikt dat een geopende crèmepot voorstelt, gevolgd door de periode in maanden (afkorting M).

De periode van gebruik na opening (PAO) varieert en hangt af van de productgroep. Zo hebben alcoholhoudende waters of alkalische zeepbars een hogere PAO dan bijvoorbeeld een roller, waar onzuiverheden of ziektekiemen via direct huidcontact in het product kunnen komen. Bij de bepaling van de PAO moet derhalve rekening worden gehouden met de complexiteit van de cosmetische produkten en het normale en redelijkerwijs te verwachten gebruik door de consument.

In de regel hebben de meeste producten echter een langere houdbaarheid dan aangegeven. De vermelding van de houdbaarheid na opening moet de consument helpen om de periode (van veilig gebruik) beter in te schatten.

De houdbaarheid van elk product wordt intern bepaald aan de hand van een stabiliteitstest op lange termijn. Dit houdt in dat de producten worden belast door ze afwisselend bloot te stellen aan schommelende temperaturen en ook aan UV-licht.

Voor onze zonnefilters werken wij uitsluitend met minerale filters. Deze hebben een goede opslagstabiliteit. Een indicatie of het zonbeschermingsproduct nog in orde is, wordt soms ook gegeven door de consistentie. Zonnebrandmiddelen die niet homogeen zijn of zich hebben afgescheiden, mogen niet meer worden gebruikt.

 

Is het waar dat kaliumaluin aluminium bevat?

Het is waar dat kaliumaluin aluminium bevat, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminiumchloorhydraat is het een mineraal dat de poriën op geen enkele wijze afsluit, het vermindert slechts de geur zonder het zweet te blokkeren.
Wat het zenuwstelsel betreft, wordt aluminium veilig geacht door het WCCV, dat een toxicologische analyse van het gebruik van aluminium in huidverzorgingsproducten heeft uitgevoerd. Zij stelden vast dat absorptie bijna onbestaand is en dat het in bepaalde concentraties veilig kan worden gebruikt.

 

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge