Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Veel gestelde vragen

Bekijk hieronder alle meest gestelde vragen.

Vragen over leverbaarheid etc.

Kan ik online bestellen?

Je kunt bij ons bestellen aan de hand van onze prijs/bestellijst of gewoon een mail sturen met de artikelen en aantallen die je wenst. We hebben geen online bestelmogelijkheid.

Vanaf welke bedrag kan ik bij jullie bestellen?

Je kunt bij ons bestellen vanaf een inkoopwaarde van 500 euro per keer. Bij dit minimale bestelbedrag bezorgen wij de goederen gratis (franco). Je kunt bij ons niet minder bestellen dan 500 euro, ook niet als je komt afhalen.

Kan ik een kleinere hoeveelheid bestellen en afhalen?

Nee, helaas kun je bij ons niet afhalen. Het minimale bestelbedrag is 500 euro en de goederen worden dan gratis, zonder verzendkosten bij je afgeleverd.

Wat zijn de minimale bestelhoeveelheden van een product?

De minimale bestelhoeveelheden van een product is de inhoud van de doos waarin het product verpakt is. Wij noemen dat een colli (een doos). De meeste producten zijn verpakt per 6 stuks. Je vindt de aantallen op onze website, als informatie bij het product, ‘inhoud per doos’.

Productvragen

Zijn alle Urtekram verzorgingsproducten afbreekbaar in de natuur?

Ja, het gehele Urtekram assortiment is 100% afbreekbaar in de natuur.

Wat is de pH waarde is van de Urtekram vloeibare zepen en shampoo?

De pH waarde van alle shampoos en vloeibare zepen van Urtekram is 5-6, dat is de pH waarde die je vindt op een gezonde huid.

Wat is de pH waarde van de vaste Urtekram zeep?

De pH waarde van de vaste blokjes zeep van Urtekram is ongeveer 9, bij een lagere pH waarde zou de zeep niet werken en te vet zijn. 

Zitten er siliconen in Urtekram shampoo?

Nee Urtekram producten bevatten geen siliconen.

Bevat Urtekram shampoo palmolie?

Urtekram gebruikt zelf gebruikt geen palmolie bij de productie van persoonlijke verzorging, maar palmolie is kan wel een onderdeel van een grondstof zijn die Urtekram gebruikt. Urtekram producten bevatten dus wel palm olie derivaten, ze maken 10% uit van het totaal product. Urtekram is daarom lid van de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). De RSPO heeft een reeks milieu en sociale criteria ontwikkeld waaraan bedrijven moeten voldoen om de negatieve impact van palmolieteelt op het milieu en de gemeenschappen in palmolieproducerende regio's tot een minimum te beperken.

Urtekram is RSPO lid sinds 2014, de datum 2017 komt ook in het RSPO systeem voor, dit komt door de naamswijziging van de moedermaatschappij van Urtekram naar Midsona: https://www.rspo.org/members/6559/Midsona-Danmark-AS

Als je kijkt naar alle verschillende ingrediënten die Urtekram gebruikt dan, zijn er grofweg 107 die geen sporen van palmolie bevatten en 12 die palmolie derivaten bevatten, maar minder dan 10% van het totale ingrediënt.

Voor Urtekram is het niet mogelijk om 100% palmolie vrij te produceren, tenzij daarvoor aanpassingen zouden worden verricht in de kwaliteit, de werkzaamheid en de prijs van de producten. Daarvoor kiest Urtekram niet. 

 

Is de verpakking van Urtekram tandpasta gegarandeerd vrij van Bisphenol A en Ftalaten?

Ja, de verpakking van Urtekram tandpasta is gegarandeerd vrij van Bisphenol A en Ftalaten. 

Is de Urtekram shampoo Lavendel afbreekbaar in de natuur?

Alle ingrediënten in Urtekram Nordic Beauty producten zijn zorgvuldig geselecteerd en van 99-100 % natuurlijke oorsprong en de producten zijn zelf-conserverend. De formules zijn 100% biologisch afbreekbaar, veganistisch en gecertificeerd door Ecocert Cosmos Organic volgens de COSMOS-norm.

 

 

Blijf op de hoogte van ons nieuws, acties, aanbiedingen en tips!
Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge