Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Natrada, over ons

Twee specialismen binnen één bedrijf, biologische wijn en biologische verzorgingsproducten, is dat niet gek? Het is goed om te weten dat de wortels van Natrada in de biologische sector liggen. Ooit begon het in een biologische winkel. Daar leerden we dat consumenten graag willen weten waar de producten vandaan kwamen. Welke ingrediënten werden er wel en niet gebruikt, wat was de smaak ervan en hoe ze werden geproduceerd?

Bedrijfsbezoeken voor de relatie en kennis

Voor onze klanten en uit interesse bezochten wij de producenten en zagen met eigen ogen wat de etiketten ons niet vertelden. Er bleken cosmeticafabrikanten te zijn die voor hun energiebehoefte  gebruik maakten van hun eigen windmolenpark en die hun afvalwater reinigden met een eigen rietsuikerplantage. We logeerden bij wijnboeren die hun velden ploegden met een paard en niet met een tractor, om de grond luchtig te houden waardoor het bodemleven levendig bleef, werd ons bijgebracht. We zogen de verhalen in ons op en deelden de achtergronden en passies van onze leveranciers met onze klanten in de winkel.

Oprichting Natrada

Wat bleek? Veel leveranciers wilden dat hun drijfveren verder werden verteld en het was uit die behoefte dat op 1 januari 2000 Natrada als groothandel ontstond. In eerste instantie vertegenwoordigden we een aantal merken met prachtige biologische gecertificeerde persoonlijke verzorgingsproducten. Winkeliers vertrouwden op onze kennis van ingrediënten en certificeringen en maakten dankbaar gebruik van onze winkelvloer-knowhow. We zorgden voor schapindelingen, verkoop bevorderende promotie ondersteuning en actie presentaties.

Passie voor Bio

De andere passie, biologische wijn, kwam wat later aan de oppervlakte. Misschien hebben we gewacht op het juiste moment en waren het de inzichten van een afgestudeerde registervinoloog die ons op het goede spoor zette en die onze altijd sluimerende interesse in wijn nog meer aanwakkerde.

Dan is nog steeds de vraag, is het gek dat wij wijn én verzorgingsproducten verkopen? Gekscherend zeggen wij altijd; we leveren én voor inwendige en uitwendige persoonlijke verzorging. In ieder geval is de grote gemene deler dat ons hele assortiment biologisch gecertificeerd is.

Daarnaast vinden wij dat ondernemers zich niet moeten laten weerhouden door grenzen.
Dat doen wij ook niet!

Skal Biocontrole
De Grote Hamersma
Omfietswijn
Vegan

Blijf op de hoogte van ons nieuws, acties, aanbiedingen en tips!
Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge