Terug naar blog overzicht

Verzorging van uw baby

Verzorging van uw baby

De huid van uw baby is maar liefst vijf keer dunner dan die van u. Pas rond de leeftijd van vier jaar is de opperhuid volledig ontwikkeld. Het is dus vanzelfsprekend dat de babyhuid heel gevoelig is en sneller droog wordt.

De juiste baby verzorging is dan ook van essentieel belang. In dit artikel vertellen we wat meer over de potentiële gevaren van gewone baby producten, waarom steeds meer mensen kiezen voor biologische baby verzorging en wat u kunt doen om de huid van uw baby optimaal te beschermen en te verzorgen.

Wat u moet weten over baby producten

Wanneer u huidverzorgingsproducten aanschaft die speciaal ontwikkeld zijn voor baby’s, dan gaat u ervan uit dat deze 100% veilig zijn voor uw kindje, nietwaar? De realiteit is dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde ingrediënten in huidverzorgingsproducten een hormoon verstorende werking hebben.

Deze ingrediënten worden Endocrine Disrupting Chemicals genoemd, oftewel EDC’s. ECD’s zouden het hormonale systeem verstoren en een schadelijke invloed hebben op het immuunsysteem en het zenuwstelsel. De potentiele effecten van EDC’s zijn voornamelijk afhankelijk van het moment waarop men eraan wordt blootgesteld. Omdat de babyhuid zo gevoelig is, kunnen zelfs kleine hoeveelheden van EDC’s schadelijk zijn voor de ontwikkeling van uw kindje. Daar merkt u nu waarschijnlijk niets van, omdat de effecten op de gezondheid doorgaans pas later in het leven optreden.

In Denemarken is in 2011 bepaald dat huidverzorgingsproducten voor baby’s en kinderen jonger dan 3 jaar geen EDC’s zoals propylparabeen en butylparabeen meer mogen bevatten. In Nederland en België wordt echter nog de Europese wetgeving gehanteerd; er zijn hier geen specifieke regels met betrekking tot het gebruik van ECD’s in verzorgingsproducten. Organisaties zoals WECF zijn van mening dat een veilige dosis van EDC’s niet bestaat, en dat we hier het voorbeeld van Denemarken zouden moeten volgen.

Waarom biologische baby producten? 

Het lijkt logisch om al die chemische stoffen gewoon uit de producten te halen. Maar ja, het toevoegen van die chemische stoffen is de goedkoopste manier om ervoor te zorgen dat huidverzorgingsproducten langer houdbaar blijven. Het levert de fabrikanten meer winst op als ze die stoffen blijven gebruiken. Steeds meer ouders raken zich echter bewust van de gevaren van EDC’s en gaan op zoek naar alternatieve baby producten. Kiest u voor biologische baby producten, dan weet u zeker dat deze geen schadelijke ingrediënten bevatten. U kunt deze producten met een gerust hart gebruiken, wetend dat ze geen huidirritaties, uitslag en gezondheidsrisico’s op de lange termijn veroorzaken. En gelukkig komen er ook steeds meer goede alternatieven beschikbaar. Natrada levert uitsluitend biologische huidverzorgingsproducten, van merken als Urtekram, Speick en Verillis.

Baby massage met Urtekram baby olie 

Eén van onze favoriete baby producten is de baby olie van Urtekram. Deze is afkomstig uit No Perfume Baby, een complete serie met parfumvrije, biologische huidverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige babyhuid. De baby olie bevat drie plantaardige oliën die de baby huid optimaal beschermen, en is bij uitstek geschikt voor babymassage.

Babymassage is de ideale manier om uw kindje lekker te laten ontspannen. Daarbij helpt het bij de ontwikkeling van de spieren, het bevorderen van de doorbloeding en het stimuleren van de zintuigen. En het versterkt de band tussen u en uw baby! Gebruikt u hiervoor een biologisch huidverzorgingsproduct zoals Urtekram baby olie, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over schadelijke chemicaliën.

Bekijk de complete No Perfume serie van Urtekram


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement