Terug naar blog overzicht

Biologische top-wijn in een lastig jaar, hoe kan dat?

Biologische top-wijn in een lastig jaar, hoe kan dat?

De Topo Verde wijnen, zijn biologische ‘premium’ wijnen, die inmiddels om de smaak en kwaliteit geroemd worden. Ze worden gewaardeerd om de mooie etiketten en zijn het vlaggenschip van Natrada.

2022 was een uitdagend jaar

Het maken van goede wijn is een delicate en complexe aangelegenheid die sterk afhankelijk is van de omstandigheden. In 2022 was het groeiseizoen voor de Topo Verde in de regio La Mancha bijzonder uitdagend vanwege de droogte en gebrek aan regenval. De rivieren vielen droog en de wijnboeren hadden hun handen vol om hun gewassen te beschermen en te onderhouden.

Biologisch nog lastiger

Voor biologische wijnboeren was het nog moeilijker omdat zij geen gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmeststoffen. Dit betekent dat zij moeten vertrouwen op natuurlijke technieken om hun gewassen te beschermen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij extra toegewijd en bekwaam moeten zijn om een kwalitatief hoogstaande wijn te produceren onder dergelijke uitdagende omstandigheden.

Meer concentratie en rijkheid

Niettemin zijn er verschillende factoren die bepalen of een wijnjaar goed is, ondanks de moeilijke omstandigheden. De kwaliteit van de druiven is hierbij van cruciaal belang. Een lage opbrengst kan betekenen dat de druiven geconcentreerder en rijker van smaak zijn. De expertise van de wijnmaker speelt ook een belangrijke rol. De manier waarop de druiven worden geoogst, verwerkt en gefermenteerd kan een groot verschil maken in de smaak en kwaliteit van de wijn.

Unieke prijs kwaliteit

Een goed wijnjaar in 2022 in La Mancha is een uitstekende prestatie zijn, gezien de moeilijke omstandigheden. Maar met hard werk, toewijding en expertise is de biologische Topo Verde van hogere kwaliteit dan ooit, ondanks het droge en uitdagende jaar. De lagere opbrengst betekent dat de wijnen geconcentreerder en rijker van smaak zijn. De Topo Verde heeft hierdoor een unieke smaak en karakter, die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Meer weten? Neem contact met ons op.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement