Terug naar blog overzicht

Wijn en spijs: Wijn en Risotto

Wijn en spijs: Wijn en Risotto

Risotto is een smeuïg, romig gerecht. Er zijn vele verschillende varianten. In het noorden van Italië bijvoorbeeld, wordt de rijst gekookt in bouillon en worden er groenten, paddenstoelen en kruiden aan toegevoegd. Een wijn die in principe altijd goed is bij risotto, is de Erbaluna Barolo. Deze wijn, die eveneens afkomstig is uit Piemonte, heeft een complexe, fluweelachtige en toch robuuste smaak.

Afhankelijk van wat voor risotto gerecht u gaat bereiden, kunt u de Barolo aanvullen met of vervangen door één van de onderstaande wijnen.

Risotto met parmezaanse kaas

Afhankelijk van hoeveel Parmezaanse kaas u gebruikt, kan dit gerecht vrij zwaar zijn. De Langhe Nebbiolo van Erbaluna staat erom bekend goed te smaken bij stevige gerechten en kaas, en is dan ook een uitstekende keuze. Maar witte wijn kan ook. Sterker nog, als u zoekt naar een recept voor risotto met Parmezaanse kaas dan zult u zien dat er in de meeste gevallen witte wijn wordt gebruikt om de risotto mee af te blussen; laat u de risotto de wijn goed absorberen, dan komt dit het resultaat alleen maar ten goede.

Risotto met paddestoelen

Maakt u risotto met paddenstoelen, dan kunt u hierbij zowel een witte als een rode wijn serveren; in Italië kiest men meestal voor rood, in Frankrijk zult u eerder een witte wijn geadviseerd krijgen. Maar u kunt natuurlijk ook het beste van beide werelden nemen. Combineer de Barolo met bijvoorbeeld een witte Bourgogne Les Gandines; de volle, intense smaak van deze Chardonnay is een uitstekende aanvulling op de aardse, geurige paddenstoelenrisotto.

Risotto met truffels

Ook bij truffelrisotto (met truffels, truffelolie en/of truffelboter) is een witte wijn lekker, maar als u toch liever voor rood gaat dan is de Dolcetto D’Alba van Erbaluna een aanrader. Deze krachtige en fruitige wijn met veel diepgang heeft ook iets aards, dat de smaak van de truffelrisotto perfect complimenteert. Een feestje voor de zintuigen!


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement