Terug naar blog overzicht

Welke wijn past bij asperges?

Welke wijn past bij asperges?

In februari gaat het aspergeseizoen weer van start en kunnen we deze smakelijke groente weer op het menu zetten. Maar welke wijnen passen nu goed bij asperges?

Rivaner is de ultieme aspergewijn die eigenlijk wel bij elk gerecht met asperges past. Als aanvulling op Rivaner kunt u, afhankelijk van hoe u de asperges bereid, een extra wijn kiezen. Er zijn heel veel mooie combinaties te maken!

Asperges met ham en ei

Wanneer u de asperges op de klassieke manier serveert, met beenham, hardgekookte eieren en gesmolten boter, dan is het aan te raden voor een wijn te kiezen die niet al te overheersend is; op die manier komt de zachte smaak van de asperges het beste tot zijn recht.

De Weingut Engelhard Rivaner is perfect voor dit gerecht; deze droge witte wijn ruikt subtiel naar rijpe perzik en witte druiven en heeft een ronde, zachte en volfruitige smaak met een fijn zuurtje in de afdronk.

Een goede aanvulling hierop is de Riesling van Weingut Engelhard: deze fruitige wijn is rond en rijp van smaak met zachte zuren en een lange afdronk.

Asperges met vis

Serveert u de asperges in combinatie met vis (zeebaars is bijvoorbeeld erg lekker, zeker in combinatie met een Hollandaise saus!) dan mag de wijn iets steviger zijn.

Onze zachte, verleidelijke Rebel.lia blanco is een uitstekende keuze; deze chardonnay is lekker fris en sappig, met rijpe peer en zelfs wat perzik. Doordat deze wijn een tikkeltje ziltig is, combineert hij uitstekend met de vis. Daarbij heeft deze wijn een fijn ongecompliceerde afdronk.

Eveneens perfect bij asperges en vis of zeevruchten is de Las Cepas Cinco Denarios Blanco, een mooie, krachtige wijn met een volle geur van tropische vruchten en rijpe perzik en aanhoudende aroma’s.

Asperges met kip of kalf

Asperges kunnen ook uitstekend worden bereid in combinatie met kip of kalfsvlees. In dat geval zit u zeker goed als u kiest voor een licht gekoelde rosé wijn, zoals de Spaanse Las Cepas rosé. Schenk er ook een glas Weingut Engelhard Rivaner bij die nauwelijks beter kan!


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement