Terug naar blog overzicht

Welke wijn drinken we met pasen?

Welke wijn drinken we met pasen?

Pasen is voor velen een uitstekend excuus voor een culinair feest. Gezellig met zijn allen genieten van lekker eten. En bij lekker eten hoort natuurlijk ook een goede wijn!

Leuke weetjes over pasen

Pasen valt altijd tussen 22 maart en 25 april, op de eerste zondag na de eerste volle maan.

In Nederland duurt Pasen twee dagen, maar er zijn ook landen waar het feest wel een hele week duurt. In veel Zuid-Amerikaanse landen wordt het Semana Santa (oftewel heilige week) genoemd.

Het Christelijke Paasfeest was de afsluiter van de 40-dagen durende vastenperiode, waarin men zich moest onthouden van vlees en zuivelproducten. Kippen leggen van nature in de wintermaanden niet of nauwelijks eieren, maar omdat ze daar bij het langer worden van de dagen vaak weer mee beginnen, lag er aan het eind van de vastenperiode een mooie berg eieren klaar. En na anderhalve maand zonder eieren op tafel deed men zich daar met het Paasfeest maar wat graag tegoed aan!

Vroeger dachten de boeren dat ze een betere oogst kregen als ze eieren op hun land begroeven. De traditie van het eieren verstoppen tijdens Pasen is dus eigenlijk ontstaan uit en soort bijgeloof.

Fijne wijnen voor de paasdagen

Welke wijn u het beste met Pasen kunt serveren is natuurlijk afhankelijk van de maaltijd en het eten waar het bij moet passen. En aangezien u met Pasen in principe alles op tafel kunt zetten, is het nog best lastig om een algemene aanbeveling te doen. Een ideale wijn voor de Pasen (misschien zelfs al voor bij de paasbrunch!) is de Garganella van Mont’Albano. Serveert u bij het paasdiner vis, geitenkaas of een mooie maaltijdsalade? Dan is de lekkere, witte, volle, frisse Verdejo van Topo Verde een aanrader!

Hapjes tip: Gevulde paashaas eieren

Gevulde Paashaas eieren zijn ideaal om met Pasen als hapjes tussendoor te serveren, bij de brunch, lunch of het diner. En ze zijn nog super simpel om te maken ook!
 
Ingrediënten:
 
6 hardgekookte eieren
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
Cayennepeper
Zwarte peper
Zout
Garnering voor de haasjes, zoals wortel, selderij of choco-bolletjes
 
Zo maakt u het:
 
Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft.
Gebruik een lepel om voorzichtig het eigeel uit de eieren te scheppen.
Doe het eigeel in een kom en meng het met de mayonaise en de mosterd
Breng op smaak met cayennepeper, zwarte peper en zout.
Gebruik een spuitzak of anders een lepel om de vulling weer in de halve eieren te doen.
Gebruik reepjes wortel en/of selderij om de haasjes oren en snorharen te geven, en choco-bolletjes als ogen en neusjes.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement