Valle RealeItalië, Abruzzen

Valle reale

Een bijzonder project van het beroemde wijnhuis Valle Reale waarin wordt samengewerkt met biologische producerende wijnboeren in de regio met als doel een serie betaalbare wijnen van jaarlijks constante kwaliteit te kunnen leveren. Deze samenwerking is opgezet omdat de eigen wijngaarden van Valle Reale zich in onherbergzaam natuurgebied bevinden, hoog in de heuvels van de Abruzzen, waar de weergoden zorgen voor enorme variatie tussen de oogsten van verschillende jaren. Zo kan bijvoorbeeld het ene jaar prachtig zijn, maar gaat het in het volgende mis. Dankzij druiven van wijnboeren uit de wijde omgeving is dit risico voor Valle Reale een stuk kleiner.

De wijnen van Valle Reale worden gebotteld in de productiefaciliteit van Valle Reale, wier toegewijde team garant staat voor de kwaliteit gedurende het vinificatieproces. Op het gebied van de wijnbouw wordt zoveel mogelijk aangestuurd op duurzame en kwaliteitsbevorderende werkwijzen onder de toeleveranciers.

Druivenrassen

Alle wijnen worden gemaakt van druiven die van oudsher in de Abruzzen voorkomen. Zo zijn er de witte pecorino en de trebbiano d’abruzzo, een kloon van trebbiano die meer karakter geeft dan die van elders in Italië. De rode wijnen en rosé’s worden gemaakt van montepulciano d’abruzzo.

Naar alle MerkenBekijk de producten van Valle Reale

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge