Bodegas VegalfaroSpanje, Requena 

Vegalfaro

Bodegas Vegalfaro is het familiebedrijf van Andrés Valiente en zijn zoon Rodolfo. Viñedos & Bodegas Vegalfaro werd in 1999 opgericht. De naam Vegalfaro komt van de combinatie van het woord "vega", wat een laaggelegen weide of stuk grond betekent en de historische naam van hun wijnmakerij, Casa Alfaro.

Persoonlijkheid

Rodolfo Valiente heeft met Vegalfaro een onderscheidende persoonlijke wijnstijl ontwikkeld, waarbij hij met zijn biologische werkwijze, traditie en innovatie op zoek is naar een optimale expressie van het terroir. Bodegas Vegalfaro produceert wijnen in drie oorsprongsbenamingen: BOB Pago de Los Balagueses, DO Utiel-Requena en DO Cava. Alle Vegalfaro-wijnen zijn door de Europese Unie biologisch gecertificeerd.

Achter de wijn

Om goede wijn te maken zijn twee elementen cruciaal: een unieke plek waar de wijnstok wordt uitgedaagd om het terroir te weerspiegelen, en de passie en knowhow van de mensen die er werken.

Bodegas Vegalfaro omvat 60 hectare wijnstokken. Om het beste uit de grond te halen, wordt de opbrengst per wijnstok bewust laag gehouden. Het wijnhuis heeft nog nooit kunstmatige producten gebruikt in zijn wijngaarden, de grond is vruchtbaar en het bodemleven kent een grote verscheidenheid aan microfauna. Deze microscopisch kleine organismen zijn erg belangrijk voor de afbraak van organisch materiaal, maar ook voor de opname van voedingsstoffen door de wortels van de wijnstokken. Vegalfaro voldoet volledig aan de strenge eisen van ecologische landbouw zoals vastgesteld door de Europese Unie. 

Garnacha Tintorera

Net als Bodegas vegalfaro houden wij van inheemse variëteiten. Bij de meeste druiven geeft de schil de rode kleur af aan de wijn. De Garnacha Tintorera wijkt in die zin af, omdat het een van de weinige druiven ter wereld is met rood sap. Deze unieke eigenschap geeft een diepe kleur aan de wijnen, wat resulteert in een granaatrode kleur, een bloemige neus en een mond van mooi rijp zwart fruit.

Bobal

De Bobal-druiven van Vegalfaro groeien aan oude wijnstokken. Bobal is een inheemse Spaanse druif die voornamelijk wordt geteeld in Utiel-Requena en wordt beschouwd als een van de gezondste druivensoorten vanwege het hoge gehalte aan resveratrol. Bobal is een variëteit die veel voorkomt in het binnenland van koude en droge mediterrane gebieden en waar men sterke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht kent. Dergelijke omstandigheden zijn ideaal om gezonde en kwalitatief goede druiven te krijgen die bijzonder geschikt zijn voor biologische landbouw.

Trots

Wij zijn er trots op dat wij de wijnen van Bodegas Vegalfaro op de Nederlandse markt vertegenwoordigen. Het verhaal van Vegaldfaro is uniek en Rodolfo is al uitgeroepen tot de beste biologische wijnmaker van Spanje en beste wijnaker van Valencia. 

Naar alle MerkenBekijk de producten van Bodegas Vegalfaro

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge