Topo verde Spanje, Ribero del Duero en Castilla-La Mancha

Topo verde

Spanje is hét land als het aankomt om de beste kwaliteit in verhouding tot de prijs. Al jaren is het onze sport om de biologische wijnmakers in deze regio’s op te zoeken en hun wijnen te proeven. Daaruit maken we keuzes waar we al jaren om bekend staan. We hebben er een neusje voor; de beste prijs voor de beste kwaliteit. Zo vonden we er een prachtige rode tempranillo, witte verdejo en rosé van garnacha. Stuk voor stuk pareltjes die met z’n drieën nog een extra fijn geprijsd zijn.

Sinds kort hebben we hulp van een zeer gewaardeerde collega. Iets prachtigs in Castilla-La Mancha hadden we al, maar in Ribero del Duero heeft hij voor ons de Topo Verde Ribero del Dureo gevonden.

Sherlock Mol

Sherlock Mol trad in 2019 in dienst bij Natrada (we ontmoetten ‘m in Spanje waar een mol hij Topo wordt genoemd) en zoekt sindsdien voor ons naar pareltjes in de biologische wijnbouw. De ene keer is dat een prachtige regio en de andere keer is dat een druif, die naar zijn idee in vloeibare vorm naar Nederland moet worden gebracht. In ieder geval heeft Sherlock zich al bewezen met deze wijn. Over smaak valt niet te twisten maar onzes inziens was zijn duik naar boven in de wijngaard in de Ribero del Duero. een perfecte uitkomst.

Iedere wijnmaker wil op de grote hoogte van deze regio zijn pareltje maken en de prijzen schieten er dan ook omhoog. Gelukkig vond Sherlock nog een wijnmaker die met beide voeten op de grond bleef staan, biologische produceerde en wel tegen een zeer aantrekkelijke prijs.  Thank you Sherlock!

Naar alle MerkenBekijk de producten van Topo Verde

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement