Il Paradiso di FrassinaItalië, Toscane

Il-Paradiso-di-Frassina

Het Brunello-huis Il Paradiso di Frassina is bekend geworden dankzij een bijzonder experiment. In de wijngaarden en de kelder wordt vrijwel continu Mozart gespeeld. De universiteiten van Pisa en Florence onderzoeken hoe de planten, vruchten en het insectenleven reageren op deze bijzondere behandeling. Bose sponsort het experiment in de vorm van een flink aantal kleine speakers die her en der staan opgesteld. Tot nog toe zijn de bevindingen serieus: de bladeren zijn dikker en groter en bevatten meer bladgroen, er hoeft minder met kopersulfaat gespoten te worden doordat de planten beter bestand zijn tegen schimmeldruk en de druiven bevatten meer anthocyanen en polyphenolen (kleur en smaak), om maar enkele zaken te noemen.

Percelen

Het huidige wijndomein is in 1999 ontstaan door het opknappen van een sinds 50 jaar verlaten boerderij. De markante oud-advocaat-in-de-wijn Giancarlo Cignozzi zocht het kleinschalige op. Terroir werd belangrijker en ook het idee voor de muziek ontstond in die tijd. Zoon Ulisse neemt nu langzaam de bedrijfsvoering over en er is een uitstekende keldermeester in dienst.

Naast de brunello-percelen voor de beroemde Brunello di Montalcino en Rosso di Montalcino, heeft de familie een perceel in het zuiden van de Maremma, waar verschillende experimentele druivenrassen staan aangeplant. De opbrengst van deze wijngaard wordt gebruikt voor de „12 Uve“, een bijzonder cuvée met, de naam zeg het al, twaalf druivenrassen.

Naar alle MerkenBekijk de producten van Il Paradiso di Frassina

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge