Domaine du grand ArcFrankrijk, Corbières

Domaine du grand arc

Domaine du grand Arc is gelegen in de gemeente Cucugnan in het zuiden van de Corbières. In het land van de Katharen, dat wordt gekenmerkt door de mooie en indrukwekkende kastelen, creëren Fabienne en Bruno Schenck in 1995 hun wijngoed. Ze hebben er nu 25 hectare aan wijnstokken waarvan een groot deel er al lang staat. De Carignans-druiven komen bijvoorbeeld van ranken die meer dan 100 jaar oud zijn.

Klimaat

Het bergachtige gebied biedt een zeer gunstig klimaat voor de productie van aromatische- en evenwichtige wijnen. De wijngaarden worden vaak opgefrist door de Cers, de wind uit het noorden, een machtige bondgenoot van de wijnmaker tegen schimmels die de rijping ook nog eens bevordert. De druiven halen het beste uit de klei-kalksteenbodem en zorgen voor een rijke en complexe wijn het glas.

Zonder kunstmest

De familie Schenck werkt uiteraard zonder kunstmest of insecticiden. De flora en fauna zijn hun belangrijke indicatoren voor gezonde wijngaarden en het feit of ze op een natuurlijke manier moeten interveniëren. Er wordt pas geoogst als de druiven optimaal rijp zijn. Om tot topkwaliteit te komen, geschiedt het plukken altijd selectief en met de hand. De vinificatie vindt plaats zonder sulfiet en andere toevoegingen

In 2013 heeft de familie oude tradities en bio met elkaar samengebracht. In 2016 mocht (na 3 jaar omschakeling) de wijn voor het eerst als biologisch worden verkocht.

Naar alle Merken Bekijk de producten van Domaine du grand Arc

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement