Terug naar blog overzicht

Wijn omzet vergroten - 7 praktijktips die écht helpen!

Wijn omzet vergroten - 7 praktijktips die écht helpen!

De wintermaanden zijn de beste maanden om de wijnomzet omhoog te stuwen. Natrada bezoekt veel winkels en doet veel ideeën op. Eenmalig hebben we 7 tips verzameld waarmee je wijnomzet in de wintermaanden met een sprong vooruit gaat! 7 Tips verzameld in de praktijk, samengevat in deze blog. Doe er je voordeel mee. Ideeën opgedaan? Vragen? Bel ons gerust: 055-5337799!

7 Tips, die jouw wijnomzet een extra duw gaan geven!

Tip 1: Handgeschreven dozen

Echt waar, het werkt. Eén van mijn klanten in Amersfoort doet het al jaren en zijn wijnomzet stijgt elk jaar gestaag. Snijdt met een scherp stanleymes de boven-flappen van de dozen, behalve één flap. Schrijf hier met een zwarte viltstift waar je deze wijn bij kan drinken, wat de smaak is die de klant van de wijn kan verwachten en de prijs van de wijn. Aanbieding? helemaal niet nodig! De persoonlijke tip van de winkelier geeft al genoeg overtuigingskracht. Niks geen dure kistjes. Advies voor een wijn bij de kersttafel? Erbaluna Langhe Nebbiolo. Kijk hier voor de beschrijving die op de flap geschreven kan worden.

Tip 2: Alcoholvrije Glühwein

Je zou denken dat alcoholvrij niet bijdraagt aan een betere wijnomzet. Toch wél! Een biologische slagerij verkoopt de wereld in druivensap van echte wijndruiven. Hoe? Ze heeft een recept gemaakt voor biologische Glühwein! Het geheim? Weingut Engelhard druivensap, verwarmen in een pan, kaneel en suiker toevoegen, kruidnagels in het fruit prikken en toevoegen, korte tijd meekoken en klaar!

Plaats wat flessen alcohol vrij druivensap en de andere ingrediënten bij elkaar en zet dit recept erbij op een kaartje. Klanten maken een foto van het recept en klaar is alcoholvrije klara. Verkopen maar! Kijk hier voor het recept bij rode druivensap en hier voor het recept bij witte druivensap.

Tip 3: Bubbeltje vooraf meneer, mevrouw?

Een restaurant in Amersfoort, ergens in november, ik weet het nog goed: ‘Bubbeltje vooraf meneer, mevrouw?’ Vroeg de sommelier. De mousse ofwel koolzuurbelletjes zijn allereerst dorstlessend. Daarnaast reinigt een mousserende wijn je smaakpallet en bevordert het de spijsvertering. Ktsjing aan het einde van de avond. Ook voor de feestdagen willen veel consumenten verrassen met een bubbeltje voorafgaand aan het eten. Wat is er dan leuker dan dat je de klant een rosé en een witte kan aanbieden, die jij kunt inkopen voor 2,25 per fles? Ktsjing zegt de kassa aan het einde van de dag en de bankrekening in januari   Wijnomzet mét marge dus.
Wist je dat een fles Fizzy van Mureda zo’n 25 miljoen koolzuur belletjes heeft? Dat is zo’n 5 miljoen per glas!

Tip 4: Voor als het echt sjiek moet

Er zijn van die avonden dan moeten de kurken knallen. Oudjaarsavond bijvoorbeeld. De uitgelezen kans voor meer wijnomzet. Maar een feestje mag voor de meeste Nederlanders ook niet teveel kosten. Een champagne van drie tientjes, ach heb je niets goedkopers? Ja zeker wel! Een wijn gemaakt volgens de methode champagne en minstens zo lekker, misschien wel lekkerder! Wat dat moet kosten? Nog geen € 9,- euro voor de consument! Tip bij het openen van de fles. Voorzichtig openen met tegendruk zodat de kurk er niet uit knalt en de koolzuurbellen niet verloren gaan. Meer weten over Cuvée Brut van Mureda?

VOOR ALS HET OM DE CENTEN GAAT IS TIP 5 EEN KILLER-TIP!

Tip 5: Marge en omloopsnelheid

Driehonderd procent marge klinkt leuk, maar als je er één fles verkoopt verdien je nog niets. Marge én omloopsnelheid zijn de toverwoorden. Hoe maak je omloopsnelheid? Pas het product aan bij de jaargetijde. Consumenten eten met kerst wat sjieker, daar mag ook wel een wat sjiekere wijn tegenover staan. Men neme een hout gerijpte wijn met wat vanilletonen, men zet die neer bij sjieke etenswaren en prijst die daar ook wat bij aan, zie tip 1. Men kope die wat goedkoper in bij Natrada en men verkope de wijn met een kleine afprijzing. Omloopsnelheid zorgt voor een hogere wijnomzet. Soms lever je iets in op marge. Maar een oud gezegde zegt, procenten kun je niet naar de bank brengen. Geld wel. Voor nog meer inspiratie lees onze blog over wild en wijn.

Tip 6: Doe ‘ns wat anders dan normaal

Als je zeker weet dat het lekker is en het de échte wijndrinker een geluksgevoel gaat geven? Doe dan eens iets met een dijk van een Zuid-Afrikaan. Afrikaanse wijnen maken steeds meer deel uit van de wijnomzet. Maar in de onder categorie zijn vaak maar mwah. Maar Zuid-Afrikanen in de midden- en boven categorie kunnen hemels zijn. Lazanou is onze Zuid-Afrikaan en reken maar dat die hemels is. Het minimumcijfer in De Grote Hamersma was een 8,5! Klanten willen echt wel eens wat anders en dan komt de gouden tip. Je moet het ze wél een keer aanbieden. Al is het maar een kleine hoeveelheid.

Tip 7: Relatiegeschenken

Een winkel in het zuiden van Nederland weet het sinds dit jaar. Ook jouw klanten willen een goede wijn weggeven aan een goede relatie. Ze gunnen het hun relatie. Ze gunnen het jou! Biologische wijn is dan een groot pluspunt. Dat de wijn ook nog eens heerlijk is, is natuurlijk de belangrijkste factor. Hoe bepaal je welke wijn voor welke relatie geschikt is? Vaak is de prijs bepalend. Maak bijvoorbeeld een Brons pakket met een goedkopere wit en rood. Bijvoorbeeld Mureda Chardonnay en Mureda Tempranillo. Inkoop? €6,60! Een Zilver pakket met Weingut Engelhard Riesling en Spaetburgunder. Inkoop € 9,55. Een Goud pakket met Erbaluna Langhe Nebbiolo en Giribaldi Langhe Arneis. Inkoop € 17,52.
 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement