Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Parra Jiménez

Spanje, Catilla-la Mancha

Parra

Parra Jiménez wordt, door de combinatie van betaalbaarheid en drinkbaarheid die al hun wijnen kenmerkt, steeds bekender in Nederland. In heel wat natuurvoedingswinkels kom je al flessen van ze tegen en allemaal vind je ze terug in boekjes als de Omfietswijngids van Nicolaas Klei en  De Grote Hamersma. Ze worden steevast beoordeeld als ongecompliceerde, vrolijke en soepele biowijnen die, zeker vanwege hun prijs, de moeite van het omfietsen waard zijn.

Biodynamisch

Inmiddels hebben de drie gebroeders Parra de stap gezet naar de biodynamische wijnbouw. Daarvoor legden ze nieuwe wijngaarden aan in een ongerepte vallei even ten noorden van het bestaande wijndomein, bij het dorpje Carrascosa. Sinds enkele jaren leveren deze wijngaarden de wijnen van traditionele Spaanse druivenrassen als tempranillo, graciano, verdejo en garnacha, vaak in uitgekiende blends. Het maken van biodynamische wijn is onderdeel van een kringloop binnen het domein. Zo wordt compost van eigen schapen en ezels gebruikt, wordt er manchego gemaakt (schapenkaas) en knoflook geteeld. Parra-wijnen zijn heerlijk betaalbaar, maar de serie “El Molinero Viejo” is helemaal een prijskraker. Waar El Moliner Viejo biologisch is, gaat de serie “Earth 3.0” nog een stapje verder. Deze wijnen zijn zelfs biodynamisch gecertificeerd. Beide lijnen kennen gegarandeerd de laagste prijs.

Naar alle MerkenBekijk de producten van Parra Jiménez

Blijf op de hoogte van ons nieuws, acties, aanbiedingen en tips!
Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge