Erbaluna Italië, Piemonte

Erbaluna

Erbaluna ligt in de streek rond het stadje La Morra. Daar waar de beroemde Barolo wordt gemaakt, zijn, op Erbaluna na, maar weinig bioproducenten te vinden. De koningsdruif „nebbiolo“ waarvan Barolo gemaakt wordt, staat erom bekend pas in oktober-november af te rijpen, een seizoen waar mist en regen voor de nodige schimmeldruk kunnen zorgen. Wijnbouw zonder chemische bestrijdingsmiddelen moet je dus maar durven! Andrea Oberto en zijn familie doen dat nu al ruim dertig jaar met succes. Maak kennis met een mooie serie typisch Piemontese wijnen.

Barolo

We geven het toe, Barolo is duur. Maar voor wie nieuwsgierig is zonder te veel geld te willen uitgeven, is de „Langhe Nebbiolo“ uitgevonden, veelal gemaakt van jongere stokken of minder prestigieuze percelen, voor ongeveer de helft van de prijs van Barolo, Een uitstekende kennismaking om aan Barolo te snuffelen.

Naast nebbiolo-gebaseerde wijnen maakt Erbaluna heerlijk rood van dolcetto en barbera. De bekende Nederlandse wijnschrijvers Harold Hamersma en Nicolaas Klei waren er in hun gidsen zeer over te spreken.

Naar alle MerkenBekijk de producten van Erbaluna

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement