Château Couronneau Frankrijk, Bordeaux

Chateau courreneau

Château Couronneau in de subregio Entre-Deux-Mers teelt al twaalf jaar biologisch en sinds 2010 zelfs biodynamisch. Eigenaren Christophe en Bénédicte Piat (en sinds 2019 hun zoon Grégoire) kiezen voor wijnen van hoge kwaliteit door te werken met beperkte opbrengsten. De wijngaarden liggen bovendien op een punt van het plateau waar de regen vaak wijkt om verderop in het achterland te vallen. In goede jaren is de rijpheid dan ook van de wijnen af te proeven.

Karakter

De rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend merlot, een kunst die het echtpaar Piat en hun oenoloog inmiddels goed meester zijn. De druif staat er om bekend nogal zoetige, droppige wijnen voort te brengen, maar bij Couronneau is er ook een flinke dosis karakter en frisheid. Waar rood de hoofdmoot vormt, is wit hun goed bewaarde geheim, want zelfs in de moeilijkere jaren kan die uitstekend zijn. De combinatie van sauvignon blanc, die zorgt voor aroma, en sauvignon gris, die zorgt voor vulling, maakt een goede combinatie voor een unieke wijn, die tegelijk heel herkenbaar bordeaux is.

Bijzonder: ook de Piats waren sceptisch over biodynamie. Toch zijn ze ermee gaan experimenteren en werken inmiddels volledig biodynamisch. Het bleek dat de druiven kleiner werden, maar met stevigere schil, wat extra smaak en diepgang in de wijn oplevert. Bovendien is de planteigen resistentie tegen schimmelziekten verbeterd.

Naar alle MerkenBekijk de producten van Chateau Couronneau

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement