Urtekram, pioniers in bio

Urtekram-2020

Natrada: Groothandel van Urtekram producten.

Urtekram werd al in 1972 opgericht in een kleine winkel in Kopenhagen. In de hoofdstad van Denemarken groeide de zorgen om het milieu binnen een kleine gemeenschap zeer sterk. De producten die daar ontstonden vind je tegenwoordig in heel Scandinavië en de rest van Europa, maar ook in verschillende uithoeken van de wereld. Urtekram wordt met haar rijke historie dan ook gezien als pionier in bio.

Mariager

De huidige productie is gevestigd in het schilderachtige Mariager in Jutland, in het noorden van Denemarken. Hier worden naast de biologische verzorgingsproducten ook voedingsmiddelen zoals diepvriesproducten en lactose- en glutenvrije producten geproduceerd.

Een greep uit het Urtekram assortiment

Urtekram produceert een rijke schakering aan verzorgingsproducten. De Tune-In Soothing Lavender brengt je in mediterrane sferen en de kokosnootlijn naar tropische stranden. Het zijn slechts enkele van de natuurlijke geuren uit het Urtekram-assortiment. De grote overeenkomst is dat de producten van Urtekam allemaal natuurlijk zijn en de huid van top tot teen voeden en verzachten.

Vrij van

Daarnaast zijn alle producten van natuurlijke oorsprong, zonder parabenen en synthetische conserveringsmiddelen die het endocriene systeem kunnen verstoren, vrij van synthetische verf, siliconen, microplastics, synthetisch parfum, synthetische antioxidanten, weekmakers, synthetische oliën en vetten of andere ingrediënten uit de petrochemische industrie. Alle producten zijn Cosmos gecertificeerd en zijn ook nog een vegan gecertificeerd.

Mondverzorging van Urtekram

Urtekram kent ook een mooi assortiment met tandpasta’s die heel eenvoudig in elkaar steken. Slechts krijt en een aantal aanvullende ingrediënten zorgen voor een goed verzorgd gebit. Omdat Urtekram geen schuimmiddelen gebruikt, zijn deze producten ook prima te gebruiken bij het poetsen met een elektrische tandenborstel.

Verpakkingen

Urtekram lichaamsverzorging wordt geproduceerd in verpakkingen van glas, metaal of plastic. Tot voor kort werd het verpakkingsmateriaal gemaakt van minerale olie. Maar Urtekram heeft een grote stap gezet en gebruikt als verpakkingen nu grotendeels suikerriet. Suikerriet is een hernieuwbare bron en het absorbeert CO2.

Het karton dat Urtekam gebruikt is uiteraard FSC gecertificeerd -de garantie dat het karton afkomstig is van duurzame bosbouw. FSC draagt ook bij aan het welzijn van de medewerkers in het bos. Iedereen wordt opgeleid, krijgt goede veiligheidsinstructies, een gedegen uitrusting en een eerlijk salaris.

Naar alle MerkenBekijk de producten van Urtekram

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement