Speick Toegewijd aan vitaliteit en natuurlijke schoonheid

logo-speick

Natrada is groothandel van Speick producten.

Speick begon in 1928 met het enthousiasme voor een heel bijzondere geneeskrachtige plant in het hoge Alpen. 90 jaar later staan ​​de natuurlijke cosmetica van Speick voor zachte, natuurlijke en tegelijkertijd werkzame producten voor lichaamsverzorging. Wereldwijd uniek. Speick is toegewijd aan vitaliteit en natuurlijke schoonheid. De harmoniserende genezende kracht van Speick-extract is onderdeel van alle Speick-producten.

Cosmetica van Speick

Speick ontwikkelt natuurlijke cosmetica die de gezondheid, vitaliteit en natuurlijke schoonheid behoudt en respecteert. Het middelgrote familiebedrijf produceert sinds het allereerste begin al in de regio Stuttgart en doet alles zelf, van productontwikkeling tot verzending.

Bij de keuze van grondstoffen en verpakkingen spelen ecologische en sociale criteria een doorslaggevende rol. Men werkt met regionale partners samen om lange transportroutes te vermijden, maar ook om de regionale economische cyclus te versterken.

Als het eerste en tot dusver enige cosmeticamerk ontving Speick de Duitse duurzaamheidsprijs. Daarnaast kreeg het bedrijf een onderscheiding van de federale overheid wegens haar buitengewone engagement met betrekking tot duurzaamheid. Verantwoord ondernemen heeft de hoogste prioriteit bij Speick en is daarom de basis voor elke beslissing - zowel op grote als op kleine schaal.

In het spoor van Speick

Alle Speick-producten bevatten uitsluitend het waardevolle extract van een wilde, in de hoge Alpen groeiende medicinale plant: Speick (in latijn Valeriana celtica). De plant wordt in het wild verzameld en gecertificeerd als gecontroleerd biologisch.

Speick heeft een kalmerend effect op het centrale zenuwstelsel en stimuleert tegelijkertijd het vegetatieve zenuwstelsel. Speick ontspant daardoor, zonder vermoeid te raken en stimuleert lichaam en geest. De harmoniserende, evenwichtige helende krachten van Speick zitten in de kostbare olie die verkregen wordt door de voorzichtige extractie van hele planten.

Oogst

Tegenwoordig bevindt de Speick zich bijna uitsluitend in Karinthië. De omstandigheden daar zijn ideaal voor de plant: kalkarme, zure bodems op boomloze hoogtes vanaf ca. 1800 m.

De tere, kleine plant wordt maximaal 15 centimeter hoog. De bloemen zijn bleekgeel, waardoor de Speick zich niet bepaald onderscheidt van de overvloed aan alpenflora. Echter, het is vooral de karakteristieke geur die de aanwezigheid verraad wanneer de bladeren van de plant geel worden vanaf augustus / september.

Alleen boerenfamilies met oogstvergunningen mogen de Speick plant oogsten. Het is een belangrijk aanvullend inkomen voor de magere inkomsten in de alpenlandbouw. Eerlijke handel met de boerenfamilies in de Alpen is voor Speick dan ook altijd vanzelfsprekend geweest.

Naar alle MerkenBekijk de producten van Speick

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement