Parra Jiménez El Molinero Viejo Tinto -Soepel en fruitig
Parra Jiménez El Molinero Viejo Tinto -Soepel en fruitig
Dit is de rode wijn uit de serie, gemaakt van de druivensoort Tempranillo. De kleur is robijnrood, met een zachte Tempranillo-neus van kersen en wat kruidigheid. In de smaak valt op het heerlijke, jonge fruit, de bite – dankzij rijpe tannine – en frisheid. Geef de wijn wat lucht als hij nog jong is.
Merk: | Parra Jiménez |
Inhoud: | 750 Ml |
Kwaliteit: | Biologisch |
Druiven: | Tempranillo |
Smaak: | Soepel en fruitig |
Lekker bij: | Pasta, vegetarisch en meer. |
Land van herkomst: | Spanje |
Regio: | Castilla-La Mancha, DO La Mancha |
Inkoopprijsindicatie: | € 2,50-€ 5,00 |
Heeft u interesse in dit product? Of andere vragen / opmerkingen?
Neem direct contact op
Meer info over Parra Jiménez
Artikelnummer: | 50292 |
Inhoud: | 750 |
Eenheid: | Ml |
Verpakking: | fles |
Inkoopprijsindicatie: | € 2,50-€ 5,00 |
Type: | rood |
Land van herkomst: | Spanje |
Regio van herkomst: | Castilla-La Mancha, DO La Mancha |
Keurmerk: | EU |
Hoofdingrediënt: | Tempranillo |
Schroefdop: | ja |
EAN code product: | 8437012218994 |
Lengte van product in mm: | 80 |
Breedte van product in mm: | 80 |
Hoogte van product in mm: | 310 |
Inhoud per doos: | 6 |
Aantal in mastercase per laag: | 25 |
Lagen per pallet: | 4 |
Natrada probeert alle productinformatie die zij aanbiedt zo accuraat mogelijk weer te geven. Producten, en verpakkingen worden echter regelmatig verbeterd of aangepast. Hierdoor kunnen productinformatie, ingrediënten, dieetinformatie of allergie informatie veranderen. Mocht u twijfelen of de informatie accuraat weergegeven is, neem dan even contact met ons op.
De wijngaarden met de druiven voor de Parra Jiménez El Molinero Viejo Tinto worden biologisch bewerkt. Steeds meer boeren gaan over op een biologische productiewijze omdat het de smaak en de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Voor de biologische teelt van wijnen mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt. Ook genetische modificatie is verboden.
Een biologische wijnboer moet zijn wijngaarden extra goed in de gaten houden en schimmels en insecten op een natuurlijke wijze inperken. De bodem mag niet verreikt worden met kunstmest, daarom werkt een bio-boer vaak met compost en natuurlijk meststoffen.
In de kelder mag de boer ook alleen maar vinifiëren zonder dat hij veel toevoegingen mag gebruiken. Dingen om te conserveren zijn bijvoorbeeld verboden, sulfiet daarentegen (in beperktere mate dan bij gangbaar) is dan wel weer toegestaan.
Een biologische wijn draagt het bekende groene EU blad met de sterretjes. De producenten, maar ook de importeurs worden in Nederland gecontroleerd door SKAL, In de wijn producerende landen gebeurd dat door vegerlijkbare organisaties.
Biodynamische wijnen zijn een klasse apart. De wijnen voldoen zowel aan hert keurmerk van biologisch, maar ook aan het Demeter keurmerk. Bij de teelt, de verwerking van de druiven en de vinificatie houdt men rekening met de kosmische invloeden voor bijvoorbeeld bemesten, snoeien en oogsten.
Alle wijnen van Natrada zijn biologisch en betaalbaar, dat is het uitgangspunt. Maar de wijn moet natuurlijk ook lekker zijn! Hoewel biologische wijnen gemiddeld beter scoren op smaak dan niet-biologische wijnen wil dat niet zeggen dat biowijnen altijd beter zijn. Het Natrada team heeft daarom Parra Jiménez El Molinero Viejo Tinto uitvoerig getest en goed bevonden. Door het drinken van deze wijn draag je een klein steentje bij aan een betere wereld!