Parra Jimenez Troyano Verdejo Oranje Wijn

Parra Jimenez Troyano Verdejo Oranje Wijn
(klik voor een vergroting)Download afbeelding

Parra Jimenez Troyano Verdejo Oranje Wijn

Oranje wijn, zoals de Troyano, en rosé zijn zeer verschillend. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven, maar oranje wijn wordt gemaakt van witte druiven. Eigenlijk is oranje wijn een witte mijn die op de manier van een rode wijn wordt gemaakt.

Eerst worden de witte druiven gekneusd. De schillen en pitten ‘weken’ veel langer in het sap dan bij een gewone witte wijn en gisten gewoon mee.

Het gisten van de Troyano gebeurt in amphora. Amphoren werden overigens al door de Georgiërs gebruikt, die millennia geleden al wijn maakten op soortgelijk manier. Het gistingsproces voor de Troyano duurt een aantal weken en op geheel natuurlijk wijze. Er wordt gebruik maakt van eigen gisten en niet van gekweekte gisten. Het gisten gebeurt in open vaten, zodat er veel contact is met zuurstof, wat bijdraagt aan de smaakontwikkeling. Dit maakt de wijn uniek. Kleurrijk, oranjeamber, nootachtig, complex en robuust van smaak. De ideale begeleider van wat steviger een vettere gerechten.

Merk:Parra Jiménez
Inhoud:750 Ml
Kwaliteit:Biologisch
Druiven:Verdejo
Smaak:Krachtig en complex
Lekker bij:(Pittige) curry, de Aziatische en Japanse keuken, (vette) vis, karbonade, rib-eye en kippendijen.
Land van herkomst:Spanje
Regio:Castilla-La Mancha
Inkoopprijsindicatie:€ 5,00-€ 10,00

Dit product bestellen
Heeft u een account, dan kunt u dit product online bestellen.
Indien u nog geen account hebt, neem dan contact met ons op.
(geen verkoop aan particulieren, totale bestelling minimaal 25 dozen, enkel in Nederland)

-+
-+ x dozen

Heeft u interesse in dit product? Of andere vragen / opmerkingen?
Neem direct contact opMeer info over Parra JiménezTerug

Productinformatie
Artikelnummer:50463
Type product:Krachtig
Inhoud:750
Eenheid:Ml
Verpakking:fles
Inkoopprijsindicatie:€ 5,00-€ 10,00
Type:wit
Land van herkomst:Spanje
Regio van herkomst:Castilla-La Mancha
Keurmerk:EU
Hoofdingrediënt:Verdejo
Schroefdop:ja
EAN code product:8437001679041
Lengte van product in mm:75
Breedte van product in mm:75
Hoogte van product in mm:300
Inhoud per doos:6
EAN code doos:8437001679607
Aantal in mastercase per laag:19
Lagen per pallet:5
Ingrediënten:Verdejo

Natrada probeert alle productinformatie die zij aanbiedt zo accuraat mogelijk weer te geven. Producten, en verpakkingen worden echter regelmatig verbeterd of aangepast. Hierdoor kunnen productinformatie, ingrediënten, dieetinformatie of allergie informatie veranderen. Mocht u twijfelen of de informatie accuraat weergegeven is, neem dan even contact met ons op.

Beschrijving

De wijngaarden met de druiven voor de Parra Jiménez Troyano Verdejo Oranje Wijn worden biologisch bewerkt. Steeds meer boeren gaan over op een biologische productiewijze omdat het de smaak en de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Voor de biologische teelt van wijnen mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt. Ook genetische modificatie is verboden.

Een biologische wijnboer moet zijn wijngaarden extra goed in de gaten houden en schimmels en insecten op een natuurlijke wijze inperken. De bodem mag niet verrijkt worden met kunstmest, daarom werkt een bio-boer vaak met compost en natuurlijk meststoffen.

In de kelder mag de boer ook alleen maar vinifiëren zonder dat hij veel toevoegingen mag gebruiken. Dingen om te conserveren zijn bijvoorbeeld verboden, sulfiet daarentegen (in beperktere mate dan bij gangbaar) is dan wel weer toegestaan.

Een biologische wijn draagt het bekende groene EU blad met de sterretjes. De producenten, maar ook de importeurs worden in Nederland gecontroleerd door SKAL. In de wijn producerende landen gebeurt dat door vergelijkbare organisaties. Alle wijnen van Natrada zijn biologisch en betaalbaar, dat is het uitgangspunt. Maar de wijn moet natuurlijk ook lekker zijn! Hoewel biologische wijnen gemiddeld beter scoren op smaak dan niet-biologische wijnen wil dat niet zeggen dat biowijnen altijd beter zijn. Het Natrada team heeft daarom Troyano Verdejo Oranje Wijn uitvoerig getest en goed bevonden. Door het drinken van deze wijn draag je een klein steentje bij aan een betere wereld!

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement