Navarrsotillo Noemus Tinto -Soepel en fruitig
Navarrsotillo Noemus Tinto -Soepel en fruitig
Rioja met een prachtige kersenrode kleur en violette tinten. Heel zuiver en compleet aroma. Smaak van kruidige tonen als kruidnagel en vanille. Mooie stevige tannine en een fijne zuurgraad die zorgt voor heerlijke frisheid. Een goede afdronk die lang aanhoudt.
Merk: | Navarrsotillo |
Inhoud: | 750 Ml |
Kwaliteit: | Biologisch |
Druiven: | Tempranillo tinta |
Smaak: | Soepel en fruitig |
Lekker bij: | Varkensvlees, lamsvlees en grechten met rode sauzen |
Land van herkomst: | Spanje |
Regio: | DOCa Rioja |
Inkoopprijsindicatie: | € 2,50-€ 5,00 |
Heeft u interesse in dit product? Of andere vragen / opmerkingen?
Neem direct contact opMeer info over Navarrsotillo
Artikelnummer: | 51198 |
Inhoud: | 750 |
Eenheid: | Ml |
Verpakking: | fles |
Inkoopprijsindicatie: | € 2,50-€ 5,00 |
Type: | rood |
Land van herkomst: | Spanje |
Regio van herkomst: | DOCa Rioja |
Keurmerk: | EU |
Hoofdingrediënt: | Tempranillo tinta |
Schroefdop: | nee |
EAN code product: | 8436008510012 |
Lengte van product in mm: | 74 |
Breedte van product in mm: | 74 |
Hoogte van product in mm: | 300 |
Inhoud per doos: | 6 |
EAN code doos: | 8436008511019 |
Aantal in mastercase per laag: | 25 |
Lagen per pallet: | 4 |
Natrada probeert alle productinformatie die zij aanbiedt zo accuraat mogelijk weer te geven. Producten, en verpakkingen worden echter regelmatig verbeterd of aangepast. Hierdoor kunnen productinformatie, ingrediënten, dieetinformatie of allergie informatie veranderen. Mocht u twijfelen of de informatie accuraat weergegeven is, neem dan even contact met ons op.
De wijngaarden met de druiven voor de Navarrsotillo Noemus Tinto worden biologisch bewerkt. Steeds meer boeren gaan over op een biologische productiewijze omdat het de smaak en de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Voor de biologische teelt van wijnen mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt. Ook genetische modificatie is verboden.
Een biologische wijnboer moet zijn wijngaarden extra goed in de gaten houden en schimmels en insecten op een natuurlijke wijze inperken. De bodem mag niet verreikt worden met kunstmest, daarom werkt een bio-boer vaak met compost en natuurlijk meststoffen.
In de kelder mag de boer ook alleen maar vinifiëren zonder dat hij veel toevoegingen mag gebruiken. Dingen om te conserveren zijn bijvoorbeeld verboden, sulfiet daarentegen (in beperktere mate dan bij gangbaar) is dan wel weer toegestaan.
Een biologische wijn draagt het bekende groene EU blad met de sterretjes. De producenten, maar ook de importeurs worden in Nederland gecontroleerd door SKAL, In de wijn producerende landen gebeurd dat door vegerlijkbare organisaties.
Biodynamische wijnen zijn een klasse apart. De wijnen voldoen zowel aan hert keurmerk van biologisch, maar ook aan het Demeter keurmerk. Bij de teelt, de verwerking van de druiven en de vinificatie houdt men rekening met de kosmische invloeden voor bijvoorbeeld bemesten, snoeien en oogsten.
Alle wijnen van Natrada zijn biologisch en betaalbaar, dat is het uitgangspunt. Maar de wijn moet natuurlijk ook lekker zijn! Hoewel biologische wijnen gemiddeld beter scoren op smaak dan niet-biologische wijnen wil dat niet zeggen dat biowijnen altijd beter zijn. Het Natrada team heeft daarom Navarrsotillo Noemus Tinto uitvoerig getest en goed bevonden. Door het drinken van deze wijn draag je een klein steentje bij aan een betere wereld!