Fattoria SelvapianaItalië, Toscane

Selvapiana

Fattoria Selvapiana is een prachtig klassiek wijndomein in Toscane, om precies te zijn in het bergachtige gebied ten noordoosten van Florence, dat als wijnregio „Chianti Rufina“ wordt genoemd. Dit is een van de kleinste subregio’s van Chianti, maar een waar een geheel eigen microklimaat heerst. Door de hogere ligging is er sprake van sterkere nachtelijke afkoeling, waardoor druiven beter hun aroma’s behouden tijdens de rijping. Fattoria Selvapiana staat bekend als een van de beste, zoniet dé beste, wijnproducent van het gebied.

Sangiovese

De klassieke blauwe druif van Toscane is de sangiovese. Deze vormt het hoofdbestanddeel van alle wijnen met de naam Chianti. Tegelijk is het in Toscane heel goed mogelijk om Franse druivenrassen te verbouwen. Zo is de „Fornace“ van Selvapiana een zogenaamde Bordeaux-blend, een wijn gemaakt van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. En deze doet zeker niet onder voor de échte Bordeaux.

Op leeftijd

De wijnen van Selvapiana staan bekend om hun grote rijpingspotentiëel. Met name de „Vigneto Bucerchiale“, een riserva die alleen in de goede jaren wordt gemaakt, kan heel wat jaartjes in de kelder overleven. Op bezoek bij Selvapiana proefden wij 1980. Wat een intrigerende wijn was dat zeg!

Naar alle Merken Bekijk de producten van Selvapiana

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge