De PlukkerBelgië, Poperinge

De plukker-nw

De plukker België is geen vreemde eend in het Vlaamse land; in Poperinge wordt al eeuwenlang hop geteeld. De bodem is vruchtbaar (zandleem) en ook het klimaat is mild (zeeklimaat). Samen vormen ze de ideale basis voor de teelt van diverse soorten biologische kwaliteit hop.

Het hopbedrijf

Joris Cambie nam in 1993 het bedrijf, dat tot dan toe alleen nog hop teelde voor andere brouwers, van zijn vader over. Hop zat in zijn aderen, want van zowel zijn vader als aan zijn moeders kant, werd al 5 generaties hop geteeld.

Biologisch

In 1997 schakelde Joris over naar biologische teelt. Eerste testte hij het uit op een klein stukje grond om uiteindelijk de bijna 13 hectare alleen nog te gebruiken voor de productie van biologische hop. In 2011 werd in de loods waar vroeger de hop te drogen werd gelegd de brouwerij gevestigd. Leveren van topkwaliteit hop aan anderen was leuk, maat wat zij konden, dat wilde Joris zelf ook wel eens proberen. Sindsdien is Brouwerij De Plukker de enige biologische hopverbouwer met een eigen brouwerij. De ketels hebben een capaciteit van 1000 liter en stap voor stap wordt de brouwerij verder uitgebouwd en verbeterd.

De bieren worden wereldwijd zeer gewaardeerd om hun verfijnde smaken!

Naar alle Merken Bekijk de producten van De Plukker

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge