Erbaluna Barolo

Erbaluna Barolo
(klik voor een vergroting)Download afbeelding

Erbaluna Barolo

Fluweel en robuust tegelijk. Geur van rijpe kersen, viooltjes en een hint van teer. Krachtige, complexe smaak. Karafferen loont.

Merk:Erbaluna
Inhoud:750 Ml
Kwaliteit:Biologisch
Druiven:Nebbiolo
Smaak:Krachtig en complex
Lekker bij:Wild, lamsvlees en overjarige kazen
Land van herkomst:Italië
Regio:Piemonte, DOCG Barolo
Inkoopprijsindicatie:€ 20,00-€ 50,00

Heeft u interesse in dit product? Of andere vragen / opmerkingen?
Neem direct contact opMeer info over ErbalunaTerug

Productinformatie
Artikelnummer:55127
Type product:Complex
Inhoud:750
Eenheid:Ml
Verpakking:fles
Inkoopprijsindicatie:€ 20,00-€ 50,00
Type:rood
Land van herkomst:Italië
Regio van herkomst:Piemonte, DOCG Barolo
Keurmerk:EU
Hoofdingrediënt:Nebbiolo
Schroefdop:nee
EAN code product:8028221161708
Lengte van product in mm:75
Breedte van product in mm:75
Hoogte van product in mm:305
Inhoud per doos:6
Aantal in mastercase per laag:25
Lagen per pallet:4
Ingrediënten:rood

Natrada probeert alle productinformatie die zij aanbiedt zo accuraat mogelijk weer te geven. Producten, en verpakkingen worden echter regelmatig verbeterd of aangepast. Hierdoor kunnen productinformatie, ingrediënten, dieetinformatie of allergie informatie veranderen. Mocht u twijfelen of de informatie accuraat weergegeven is, neem dan even contact met ons op.

Beschrijving

De wijngaarden met de druiven voor de Erbaluna Barolo worden biologisch bewerkt. Steeds meer boeren gaan over op een biologische productiewijze omdat het de smaak en de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Voor de biologische teelt van wijnen mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt. Ook genetische modificatie is verboden.

Een biologische wijnboer moet zijn wijngaarden extra goed in de gaten houden en schimmels en insecten op een natuurlijke wijze inperken. De bodem mag niet verreikt worden met kunstmest, daarom werkt een bio-boer vaak met compost en natuurlijk meststoffen.

In de kelder mag de boer ook alleen maar vinifiëren zonder dat hij veel toevoegingen mag gebruiken. Dingen om te conserveren zijn bijvoorbeeld verboden, sulfiet daarentegen (in beperktere mate dan bij gangbaar) is dan wel weer toegestaan.

Een biologische wijn draagt het bekende groene EU blad met de sterretjes. De producenten, maar ook de importeurs worden in Nederland gecontroleerd door SKAL, In de wijn producerende landen gebeurd dat door vegerlijkbare organisaties.Alle wijnen van Natrada zijn biologisch en betaalbaar, dat is het uitgangspunt. Maar de wijn moet natuurlijk ook lekker zijn! Hoewel biologische wijnen gemiddeld beter scoren op smaak dan niet-biologische wijnen wil dat niet zeggen dat biowijnen altijd beter zijn. Het Natrada team heeft daarom Erbaluna Barolo uitvoerig getest en goed bevonden. Door het drinken van deze wijn draag je een klein steentje bij aan een betere wereld!

Elke maand nieuwe producten, aantrekkelijke acties en scherpe aanbiedingen

Blijft u graag op de hoogte?
Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Wij wijzen u op ons privacystatement